Samguk Yusa

Samguk Yusa (eller Minner fra de tre kongedømmer) er en samling legender, folkeeventyr og historiske beretninger som relaterer seg til Koreas tre kongedømmer (Goguryeo, Baekje og Silla), samt til andre perioder og stater før, under og etter disse.

Teksten er skrevet på klassisk kinesisk som ble benyttet av koreanske skriftlærde på denne tiden. Tekstene var til en viss grad samlet av buddhistmunken Iryeon (1206 – 1289) vel et århundre etter Samguk Sagi.

Til forskjell fra den mer faktainnrettede Samguk Sagi, fokuserer Samguk Yusa på folkeeventyr, legender og biografier fra tidlig koreansk historie. Mange av skapelsesmytene til ulike koreanske kongedømmer er tatt med. Illyeon dekket legender fra mange koreanske kongedømmer inkludert Gojoseon how to tenderize, Wiman Joseon, Buyeo, Goguryeo, Baekje Purple Bandage Dress, Silla og Gayakonføderasjonen what tenderizes meat.

Dette er også den tidligste fortellingen om Dangun Wanggeom-legenden, som beskriver han som grunnleggeren av det første koreanske kongedømmet, Gojoseon.