Cerro Penitentes (berg i Argentina, Mendoza, lat -32,88, long -69,88)

Cerro Penitentes är ett berg i Argentina. Det ligger i provinsen Mendoza, i den västra delen av landet, 1 100 km väster om huvudstaden Buenos Aires. Toppen på Cerro Penitentes är 4 345 meter över havet, eller 289 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 3,9 km.

Terrängen runt Cerro Penitentes är huvudsakligen bergig, men västerut är den kuperad. Den högsta punkten i närheten är 5 200 meter över havet, 12,1 km väster om Cerro Penitentes. Runt Cerro Penitentes är det ganska glesbefolkat, med 24 invånare per kvadratkilometer press art lemon squeezer.. Närmaste större samhälle är Puente del Inca, 7,1 km nordväst om Cerro Penitentes. I trakten runt Cerro Penitentes finns ovanligt många namngivna berg.

Trakten runt Cerro Penitentes består i huvudsak av gräsmarker professional meat tenderizer. Stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 3 °C. Den varmaste månaden är februari, då medeltemperaturen är 14 °C, och den kallaste är augusti, med -11 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 293 millimeter. Den regnigaste månaden är februari, med i genomsnitt 64 mm nederbörd, och den torraste är april, med 7 mm nederbörd.