Galactische Burgeroorlog

De Galactische Burgeroorlog (Engels: Galactic Civil War) is een fictieve oorlog uit het Star Warsfranchise colored water in glass bottles. De oorlog diende als primaire verhaallijn voor de originele trilogie van films: A New Hope, The Empire Strikes Back, en Return of the Jedi, evenals media uit het Star Wars Expanded Universe.

De oorlog werd uitgevochten tussen het Galactische Keizerrijk en de rebellenalliantie. Wanneer de oorlog precies begon is niet met zekerheid te bepalen, maar mogelijk gebeurde dit kort na Revenge of the Sith. In het multimediaproject Star Wars: The Force Unleashed is onder andere te zien hoe de rebellenalliantie wordt opgericht.

Aanvankelijk was de oorlog niet meer dan een ondergronds verzet tegen het bewind van keizer Palpatine. Al tijdens de kloonoorlogen, toen Palpatine steeds meer macht verkreeg in de senaat, waren enkele senatoren ongerust over de gevolgen hiervan water bottle belt carrier.

Het bestaan van het verzet werd voor het eerst ontdekt door het keizerrijk vlak voor de slag om Danuta organic meat tenderizer. Het keizerrijk liet veel rebellen oppakken. Desondanks groeide de rebellenalliantie dankzij steun van buitenaf uit tot een militaire strijdmacht. Dit betekende het begin van de eerste veldslagen tussen het keizerrijk en de rebellenalliantie. De rebellen trokken veel militairen en officieren uit de oude republiek aan.

Een aantal belangrijke veldslagen in de oorlog die te zien waren in de films zijn:

In het Expanded Universe wordt de oorlog verder uitgediept, zoals de betrokkenheid van personages als Prins Xizor. Ook blijkt in het Expanded Universe dat de oorlog nog niet definitief voorbij was na de slag om Endor. Na de dood van de keizer duurde het nog een tijdje voor er een nieuwe republiek was gevormd. Ook bleven restanten van het keizerrijk nog jaren een bedreiging vormen. De slag om Endor was in 4 ABY, maar de oorlog zelf eindigde in 19 ABY lemon lime press.