Hugh Quarshie

Hugh Quarshie (født 22. desember 1954 i Accra, Ghana) er en britisk skuespiller som emigrerte med sin familie til Storbritannia da han var tre år gammel. Han ble utdannet ved Christ Church University of Oxford. Etter at han var ferdig med utdannelsen begynte Quarshie som journalist nicest football jerseys, men etter en stund startet han med skuespill i stedet. Han er medlem av Royal Shakespeare Company, og har spilt i mange teateroppsetninger og TV-programmer.

Quarshie er sannsynligvis mest kjent for å spille rollene til Sunda Kastagir i TV-serien Highlander og som kaptein Panaka som er lederen av Royal Naboo Security Force i filmen Star Wars Episode I: The Phantom Menace.

I april 2007 spilte Quarshie rollen som Solomon i TV-serien Doctor Who i de todelte episodene «Daleks in Manhattan” og i “Evolution of the Daleks”. Han har for tiden hovedrollen som Ric Griffin i sykehus-dramaserien Holby City.

· · · ·