Pasir Julang (berg i Indonesien, lat -7,32, long 107,55)

Pasir Julang är ett berg i Indonesien. Det ligger i provinsen Jawa Barat, i den västra delen av landet, 140 km sydost om huvudstaden Jakarta. Toppen på Pasir Julang är 1 382 meter över havet.

Terrängen runt Pasir Julang är bergig. Den högsta punkten i närheten är Gunung Hanjawar, 1 985 meter över havet, 6,1 km öster om Pasir Julang. Runt Pasir Julang är det ganska tätbefolkat, med 129 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Banjar, 18,7 km nordväst om Pasir Julang. I omgivningarna runt Pasir Julang växer i huvudsak städsegrön lövskog. I trakten runt Pasir Julang finns ovanligt många namngivna berg.

Tropiskt regnskogsklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 20 °C. Den varmaste månaden är oktober, då medeltemperaturen är 21 °C, och den kallaste är januari, med 19 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 3 839 millimeter. Den regnigaste månaden är december, med i genomsnitt 565 mm nederbörd, och den torraste är september, med 64 mm nederbörd.