Colonia Santa Fe (ort i Mexiko, Chihuahua)

Colonia Santa Fe är en ort i Mexiko. Den ligger i kommunen Delicias och delstaten Chihuahua, i den nordvästra delen av landet, 1 200 km nordväst om huvudstaden Mexico City. Colonia Santa Fe ligger 1 213 meter över havet och antalet invånare är 328.

Terrängen runt Colonia Santa Fe är platt. Den högsta punkten i närheten är Sierra Palomas, 1 603 meter över havet, 14,5 km öster om Colonia Santa Fe. Runt Colonia Santa Fe är det glesbefolkat, med 9 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Ciudad Delicias, 7,1 km väster om Colonia Santa Fe. Trakten runt Colonia Santa Fe består till största delen av jordbruksmark.

I trakten råder ett hett ökenklimat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 22 °C. Den varmaste månaden är juni, då medeltemperaturen är 32 °C, och den kallaste är januari, med 12 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 400 millimeter. Den regnigaste månaden är september, med i genomsnitt 109 mm nederbörd, och den torraste är februari, med 3 mm nederbörd.