Cheshmeh-ye Chāh Zard

Cheshmeh-ye Chāh Zard (persiska: چشمه چاه زرد) är en källa i Iran. Den ligger i provinsen Kerman, i den centrala delen av landet, 800 km sydost om huvudstaden Teheran. Cheshmeh-ye Chāh Zard ligger 2 371 meter över havet.

Terrängen runt Cheshmeh-ye Chāh Zard är kuperad söderut, men norrut är den platt. Den högsta punkten i närheten är 3 737 meter över havet, 19,5 km sydost om Cheshmeh-ye Chāh Zard. Runt Cheshmeh-ye Chāh Zard är det glesbefolkat, med 12 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Māhūnak, 13,6 km nordost om Cheshmeh-ye Chāh Zard. Trakten runt Cheshmeh-ye Chāh Zard består i huvudsak av gräsmarker. I trakten runt Cheshmeh-ye Chāh Zard finns ovanligt många namngivna vattenkällor.

Ett kallt stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 19 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 32 °C, och den kallaste är januari, med 4 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 386 millimeter. Den regnigaste månaden är februari, med i genomsnitt 120 mm nederbörd, och den torraste är september, med 2 mm nederbörd.